Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 1. 2018

Co Vás na PD překvapí

Když se dáte na nový sport nebo činnost, tak ještě před začátkem máte o této činnosti nějakou představu. Nemusí být asi ani příliš konkrétní, ale nějaká podvědomá očekávání o tom máte. A pokud nemáte stoprocentní odhad, pak Vás nakonec na novém sportu něco překvapí. A většinou něco úplně jiného než jste čekali.

S pole-dance to bylo v mém případě také tak. Moje představa byla, že budu hodně posilovat nohy. Že na tyči se točí, dobře, jakmile posílíte ruce. Že budu ráda, když za půl roku dokážu provést tři figury a že mě budou bolet dlaně. Byla jsem vedle, jak ta jedle. 

Po půl roce myslím můžu prohlásit, že jsem s problematikou této disciplíny trochu obeznámená. A co je překvapivá pravda?

1) Nohy se zdaleka nenadřou tolik co zbytek těla. Nejpoužívanější část nohou je jejich kůže na stehnech, ale svaly zdaleka nedostanou takovou nakládačku, jako břicho, záda a paže. Naštěstí je ten zápřah brzy znát na břišní vánočce, která vám tu námahu vynahradí.

2) Otočka na tyči vůbec nezáleží na tom, jak silné máte ruce. Což se dá na jednu stranu brát, jako dobrá zpráva. Otočky jsou ten opravdový základ, který může zvládnout kdokoli. Problém je jinde. A to v tyči. Ta mrcha se totiž chová pokaždé jinak. Jednou klouže jak pominutá, že si furt musíte utírat ruce od potu, jindy si sedřete pokožku na dlaních a stejně nedojedete kolem dokola. Ani šest měsíců mi nestačilo na to, vykoumat co tyto vlastnosti ovlivňuje. Je to taková loterie....bude dnes klouzat? Nebo ne?

3) Asi nejpříjemnější zjištění bylo, že se při této činnosti dá dosáhnout relativně velkého zlepšení za velmi krátkou dobu. To co v jedné lekci neuděláte, zvládnete jen nácvik, to už příště s překvapením uděláte. Neříkám že "na krásu", ale udržíte se. Co bylo dva týdny zpátky neproveditelné, je dnes brnkačka. Je to neuvěřitelně motivující.

4) Dlaně vás nebolí. Ale bolest zažijete. Dokonce několik druhů bolesti, které objevujete postupně. Při šplhu holeně, při Staru předek stehen, při Geminy kolení jamka, při Medvídkovi záda, při Supermanovi vnitřky stehen a tak bych mohla pokračovat. Většinou jde o bolest způsobenou třením kůže o tyč. A pokud se chcete stát dobrou Pole Dancerkou, musíte tu bolest překonávat znovu a znovu, dokud si na ni nezvyknete.

A tak si stále zvykám! :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář