Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 3. 2019

Věčný začátečník

Už je to přes rok a půl, co jsem si natáhla krátké šortečky a začala se motat okolo 4,5 tlusté chromované trubky. Pole dance se stal mojí drogou a radostí. Od prvních bojácných  krůčků doslova okolo tyče, jsem se (opět doslova) vytahala do fáze, kdy udělám několik invertů za sebou. Představte si, že uděláte něco jako výmik, povytáhnete se a pak znovu. A takto šplháte po tyči nahoru. Asi tak nějak to vypadá. je to nejrychlejší a nejčastější způsob, jak se dostat na tyč.  

Než jsem udělala první, trvalo to týdny. A té radosti, když jsem se poprvé drápla nožičkou! A zase žuchla dolů... ale drápla! Ono totiž ty tréningy vypadají co se průběhu týče stále podobně, nehledě na to na jaké jste úrovni. Když vám trenér(ka) ukáže nový trik, vypadá to asi takto:

1) Trenérka řekne název triku, který předvede.

2) Okamžitě ten název zapomenete (já tedy určitě)

3) Ukáže trik, na vyšším levelu už kombo triků s přechody.

4) Vy stojíte s nechápavým výrazem a potichu a snažíte se to si aspoň v duchu znovu přehrát.

5) Trenérka to předvede znovu. 

6) Se stále stejným nepochopením jdete zkusit trik / kombo provést.

7) První pokus se vám nepovede. Tohle tedy neplatí vždy, ale rozhodně se vám většina věcí poprvé nepovede, i když jste už zkušenější. Rozhodně ne perfektně, čistě a elegantně. Když už to na první pokus "dáte" vypadá to kostrbatě. Ale i tak jste rádi, když v tom jakš takš držíte.

8) Zkoušíte to, dokud máte sílu, a pak vyměníte strany.

9) na druhou stranu se vám to napoprvé nepovede. Tohle už je tutovka, protože jen si to přemyslet celé obráceně je dřina.

10) Do příští lekce to zapomenete.

Hodně lidí si myslí, kdovíjak to není elegantní sport. On je, ale ve finálním "pro diváky vypilovaném" provedení. Do té doby jsou ty pokusy dost komické, někdy neohrabané, případně velmi neestetické. Ono naprogramovat tělo na takové výkony, a ještě aby to trochu vypadalo je opravdu otázka tisíce opakování. Ukázat něco jen tak z praku umí jen ti nejlepší. A ti dřou jako koně. Ne, to kecám. Dřou víc. Kůň nemusí trénovat rozsah kyčlí.

A i když invert už je pro mě pohodka, tak cokoli nového, je jako ten první invert. Na každé úrovni je totiž každý před novým prvkem z určité části začátečník. To je krása i nevýhoda tohoto sportu. Všichni jsme začátečníci, i když už tak úplně nejsme.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář