Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 5. 2017

Co mě k tomu vedlo?!

Nikdy jsem nebyla holka 90,60,90. Teda to první číslo jo, ale zbytek už ne. Prostě obyčejná holka se širšíma bokama. Mám prostě od pánbíčka....Nikdy jsem netrpěla anorexií, a nikdy jsem nebyla vyloženě tlustá. Prostě pěkná holka. (měla jsem štěstí) Ale vlivem genetiky a studií, jsem se dopracovala do bodu. kdy už mě pohled do zrcadla tolik netěší. Moje BMI, které bývalo v normě, se přesunulo do vyšší kategorie. Stále nemám břicho ale mám prostě velkou p..... Hold roky studií a stresu si vybrali svou daň. A to jsem se prosím necpala sladkým. Spíš to neřešila.

A tak jsem se (já, která dietu držela vždy jen, když se mi chtělo, a to ještě tím způsobem, že jsem vynechala na týden/dva sacharidy) rozhodla udělat to pořádně. Od zítřka se účastním hubnoucího programu. Jmenovat ho nebudu, ale má to svoji značku. A budu si psát, jak se mi daří protože to není záležitost na týden, ale změny životního stylu celkově. Prostě se chci znovu dostat do těch kalhot před 10ti kily, protože to jsem byla kočka. Dozvěděla jsem se o něm od kolegyně, která ho podstoupila před rokem. Upřímně, ona to nepotřebovala. Byla štíhlá a teď je hubená. Já bych jí osobně tak dvě tři kila zase přidala, ale to je subjektivním pocitu, takže ji do toho nebudu kafrat.

Už teď mi to přijde vtipné. Dva dny zpátky, jsem byla na konzultaci s přeměřením a vysvětlením, co teda budu dělat a co nesmím apod. Začalo to měřením. Na tom přístroji člověk vidí, jak ty hodnoty nabývají a čeká, kde se zastaví. Že mi hodnota tuků přeroste hranici normálu, pro mě nebylo překvapení. Ale co mi to vyplivlo za metabolický věk, to mě málem rozplakalo. To jako vážně? Já vím, že můj metabolismus nefunguje jak má, ale tohle vypadá, že jede pozpátku. Jsem víc stoletá opice než jsem si myslela. (Ne, 100 to nebylo, ale neřeknu kolik.) Jen mě to však utvrdilo ve správnosti mého rozhodnutí. Další pecka byla, že nesmím citron. Pochopte, já jsem na černém čaji s citronem závislá už od dětství! Seberou mi nejdřív celou stravu - fajn, ale čaj s citronem? Auuuu to bude bolet. Dozvěděla jsem se i, že musím vypít denně 3 litry vody. OK (v duchu: v klidu, piju hodně čaje, jen přidám litr) "Čaj můžete, ale do pitného režimu se nepočítá." (v duchu: polk) Ve finále mi z vyšetření vyplývá shodit 10-11 kg a to jen a pouze tuku. To je 40 másel. Drsný.

Rozhodla jsem se s dietou začít v sobotu, abych měla na to klid. Budu u přítelovy rodinky, která se vyznačuje chutí k jídlu, dobrou svíčkovou a vždy plnou lednicí. Ideální podmínky pro zkoušku odhodlání. Pitný režim však jedu již od včerejška a pozoruji několik zajímavých věcí.

1) Včera bylo vypít tři litry těžší než dnes. Takže si asi brzo zvyknu. :-) Super

2) Čaj jsem vynechala úplně, a krom té chuti, mi zatím nechybí.To dlouho trvat nebude.:-/

3) Začínám se na ty kaše a koktejly těšit. :-)

4) Mám pocit, že cejtím jak se mi hejbe v žilách krev a není mi takové vedro. Že by se mi z krve v podobě gelu stala kapalina? (ale to si možná jen vsugerovávám)

Tak mi držte palce, abych byla zase zdravá a krásná.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář