Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 4. 2018

Je to o hovně

Upozorňuji, že v příspěvku, stejně jako v nadpisu, se budou vyskytovat slova pejorativní, někdo by řekl až sprostá. Rozhodně se připravte na společensky nevhodný slovník. Což je tak trochu paradox, neboť společnost je hoven plná. 

Ano, dnešní lidé řeší samé sračky. To se nedá korektně zaobalit. Sračky se objevují v diskuzích pod články plnými stejných sraček. Objevují se v obchodech, parcích, restauracích, televizi. Lidi prostě řeší hovna. A to nejen v reklamách na bakterie v toaletě, ale i v konverzacích, životě i myšlenkách. Opět budu citovat mého oblíbeného Duška. "Představ si, že vejdeš ráno do kuchyně a na stole leží hovno. Máš dvě možnosti, buď ho odklidit a žít dál, nobo to začít rozebírat. Jak se tu vzalo? Kdo ho tu nechal? A hlavně proč? A co s tím bude dál? A co kdyby to někdo uviděl? Jaký na to hovno mám vlastně názor?..."
Já si v téhle situaci připadám co chvíli. Kdykoli se podívám do novin, zpráv, zahlédnu televizní seriál, slyším některé kolegyně drbat toho borce ze skladu, hrát v rádiu hudbu, jejíž textem jsou do rýmů zabalené exkrementy. A to ani nechci pomyslet na to co je v potravinách. Co myslíte? Jasně, že většina jsou průmyslové sračky.
Nepochopte mě špatně. Neříkám, že všechno co lidi vyplodí jsou fekálie. Ale tak nějak ten smrad začíná převyšovat to důležité, kvalitní a povznášející. Typický průměrný člověk dnes vstane, podívá se na telefon, co píšou - většinou sračky. Pak se oblékne a posnídá nějaký ten bobek k snídani, do toho řeší vlastní myšlenkový odpad. Pak jde do práce, kde mu šéf valí hovna do hlavy ve firmě, která s největší pravděpodobností vyrábí nebo nakupuje komerční srágory. Po práci jde nakoupit sám pro sebe další sračky na doma, a aby si odpočinul, jde po práci do hospody. Sejde se s kamarády a popovídají si o tom, jaké průjmy řeší oni. Tak tam sedí a lamentují, jak je to celé na hovno. Bodejť by nebylo.

Co kdyby se lidé snažili nečíst, nejíst, nehodnotit, neposlouchat špatné věci? Co kdyby se snažili hledat to dobré, kvalitní, správné a nebo obecně (nejen sobě) prospěšné. Nešli po ceně, ale po kvalitě? Nebavili se o blbostech, ale snažili se jeden druhého pochválit, inspirovat, nadchnout, podpořit, kultivovat? Nevymlouvali se, ale byli na sebe hrdí? Umíte si vůbec představit takový svět? Zdravý svět! Ne jenom fyzicky, ale i duševně, ekologicky a emocionálně zdravý! Protože jak praví staré moudré přísloví: "Když nejde o zdraví, tak jde o hovno!"

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář