Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 9. 2017

Předsudek: Ženy jsou horší řidičky než muži

Když muž řídí auto a někdo jiný v jiném voze udělá něco hloupého nebo nerozvážného, hned slyšíte "To určitě řídí ženská!". A když se mu to potvrdí, což se v padesáti procentech případů potvrdí (statistika), tak si zahaleká a utvrdí se v tom, že ženy špatně řídí. A vůbec si někteří myslí, že by ženy neměly sedat za volant.

Protože jsem žena, a dotýká se mě to tím pádem více, chci něco vyjasnit. Když řídím a někdo udělá něco nezodpovědného, nebo nerozvážného, vždy si řeknu "To je určitě chlap!". A hádejte co? Z padesáti procent to chlap je. Možná z ještě větší části. 

Pravdou je, že blbci na silnicích jsou lidé. Jak muži, tak ženy. A muži kolikrát z tohoto předsudku nenechají ženy řídit, nebo je za volant pouští méně často. Tak to bylo i u nás doma. A proto se mamka nikdy pořádně řídit ani nenaučila. Když pak někdo takový sedne za volant, tak je pochopitelně nejistý. A ruku na srdce, kdo z nás řidičů někdy neudělal za volantem nějakou pitomost? Vjeli jste někdy na kruháč moc rychle, nebo někomu překáželi? Křivě zaparkovali, nebo prostě dupli na špatný pedál omylem? Ať hodí kamenem, kdo je dokonalý řidič. 

Na silnicích chybují všichni. Neříkám, že ženy ne. Ale rozhodně na tom nejsou o nic hůř než muži.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář