Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 8. 2015

Nevěřím na psí knížku až do smrti

Znám několik párů co žijí spolu, mají děti, společné bydlení, někteří dokonce společnými silami postavili dům. Takové páry jsou všude a všichni, kromě úřadů vědí, že k sobě patří. Přesto tyto monogamní páry mají, respektive nemají, jednu věc společnou. Nemají oddací list aneb žijí na hromádce. Důvody uvádějí různé, ale ve směs se stále opakují ty stejné. "Je to jen papír. My se máme rádi i bez toho. Je to zbytečné."

Na jednu stranu mají pravdu. Opravdu chápu, že manželství neznamená lásku a věrnost, ale....Zde se klidně nechám masírovat nejrůznějšími romantickými filmy a pohádkami o tom, že svatba je vrchol života, že cíl každé ženy je vdát se. Klidně jsem ochotná se kochat obrázky krásných žen v krásných bílých šatech se šťastnými výrazy, a budu ignorovat statistiky, že každé druhé manželství končí rozchodem. Proč? Protože zavázat se, že s někým budete do konce života v dobrém i zlém, že vydržíte zlozvyky někoho druhého, i když vám půjdou nebetyčně na nervy, že strpíte ponožky na koberci, šroubováky v kuchyni, bordel na každé úložné ploše, a poslechnete si otázku "nevíš kde mám...?" asi milionkrát denně, odignorujete hysterické záchvaty, přežijete hádku o barvě kachliček a budete trpělivě vysvětlovat, že třetí vrtačku nebo patnáctý saténový povlak na polštářek nepotřebujete, přetrpíte stupidní komedii i když by jste raději šli na psychologické drama, přetrpíte romantickou komedii, i když ve vedlejším sále dávají Transformers 17, že spolu vybudujete domek s pěkným plotem a vychováte děti, tisíckrát se pohádáte a to všechno ve zdraví i nemoci....to je prostě krutopřísná VÝZVA. A já nejsem troškař, abych se tomu vyhýbala. A i když to vše výše zmíněné nemusí člověk absolvovat oficiálně sezdaný, ten závazek se počítá. Protože upsat se něčemu a splnit to je mnohem těžší. Ta druhá možnost je totiž jako sázet bez žetonů.

A najde se spooousta lidí co se mnou nebudou souhlasit. Ale tak nějak si nemyslím, že všichni co žijí na psí knížku, o svatbu doopravdy nestojí. A kdo ví, kolik lidí pak lituje, že si doopravdy nevsadili.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář