Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 9. 2017

Princ na bílém koni je horší než Ježíšek

Tento příspěvek je je už pár měsíců starý, ale některé věci i na anonymním blogu je těžké zveřejnit. Napsala jsem ho nedlouho po rozchodu s dlouholetým přítelem.

I když rozchod zvládnete dobře, tak pokud jste typická holka odchovaná na pohádkách o princeznách a princích a později televizních seriálech, stejně se neubráníte pochybám a úvahám o princi na bílém koni. Té iluzi, kterou Vám vtlučou do hlavy jako malým holkám a pak Vás nevyvedou z omylu. I o Ježíškovi Vám pravdu nakonec řeknou, ale o princovi ne. V tom Vás nechají. A nebo se v tom necháte samy, protože se toho nechcete vzdát. Toho snu, že potkáte toho pravého a budete spolu žít š´tastně až do smrti. 

Je to hnusně krutý systém. A ještě krutější je, když Vám Váš princ dá kopačky. A i když je to všechno v dobrém, civilizované a není tam zlá krev, tak si říkáte "A kde je teda můj princ?". Místo prince bychom však měly spíš hledat samy sebe. Nebo to si aspoň myslím já. V rozchodovém oparu mi dochází, jak moc jsem dovolila se ztratit v tom, že mě má někdo rád. Zapoměla jsem se mít ráda já, samu za sebe. Mám teď totiž pocit, že žádný princ není. A jestli je, tak z něj stejně budou všude padat chlupy, bude dělat nepořádek kudy projde a bude řešit nesmysly na úkor věcí důležitých. A i když mě bude milovat, princ to nebude. I popsaného chlupáče bude sakra těžké najít. Dnes natrefíte na leckoho, ale na toho pravého?

Zajímavé je, že muži to takto nevidí. Nevidí to jako problém, že ještě nenašli tu jednu jedinou. Ani ji mnohdy nehledají. A už vůbec jí neříkají princezna. Kdo jim je předkládán jako idol? Lara Croft, různé bond girl a femme fatale. Jinými slovy oni čekají na superženu, která jim v životě stejně nezůstane, protože na to je příliš super. A protože jim v životě nezůstane, proč jí oslovovat, že? Stačí ji obdivovat z dálky. 

Možná, že kdyby nás v dětství těmihle řečmi nekrmili, bylo by to jednodušší. A možná by ten rozchod pak tak příšerně nebolel.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář