Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 5. 2018

Říkají mi Opičko!

Máte nějakou vlastnost nebo rys, na který Vás okolí stále upozorňuje? Něco co slyšíte dnes a denně, nebo aspoň hodně často. Něco co k Vám patří a o čem víte, ale okolí to nepřestává překvapovat?

Můj evergreen je to, že vypadám mladě. Já jsem (i když jsem stoletá) stále ještě mladá. Třicet mi bude až za rok, takže do důchodu se rozhodně nechystám. A přesto mi stále říkají "že vypadám mladě". Myšleno na můj věk. Slýchám to pořád. Vtipné jsou situace, kdy po mě chtěla minulý měsíc slečna (cca 23 let) v Lidlu chtěla občanku, když jsem kupovala lahev vína. O to víc to potěšilo, že jsem nebyla nalíčená a dle mého jsem vypadala dost přehlédnutelně. Znáte to, ty dny kdy to prostě "neřešíte" a jdete jen pro víno. Žádná řasenka, culík halabala, kecky a místo kabelky batoh. Možná ten zapříčinil můj studentský vzhled. Ale to není ojedinělý případ.

Musím uznat, že opravdu mladě vypadám. Dobrá pleť (o děkuji genetická výbavo), zdravě působící vlasy, ze zmíněného líčení je to většinou jen řasenka, takže make up mi taky roky nepřidává, kukuč je taky takový dětský... Když se dííívám na sebe...tak se musíím...:-) Ano, chápu, že lidi co mě vidí, mi začnou místo Opice, říkat Opičko. A je to milé. Nevadí mi to, spíš mi to ještě ubírá léta. Pravděpodobně, mám i relativně dětský hlas. Vždy když ho slyším z videa, musím se smát. Takže ano, toto chápu.

Co je mi záhadou, je to, že i lidi, kteří mě nikdy neviděli, mě oslovují Opičko místo Opice. V práci vedu emailové komunikace s mnoha lidmi. Většinu z nich jsem nepotkala, nebo slyšela max v telefonu a oni mě totéž. Nikde nemám vystavené foto, ti lidé nemají můj popis ani věk. A přesto mi postupem času většina začne říkat "Opičko". Ať už v mailu, nebo telefonu. Že by fakt ten hlas? Já asi musím být super milá, nebo nevím. Korunu tomu dnes nasadil jeden zahraniční partner. I ten použil po letech společné komunikace zdrobnělinu mého jména. Asi i moje emaily působí mladě :-) 

Jsem jen zvědavá, jak dlouho mi tahle aura vydrží. Nebo se budu muset přejmenovat na "Stoletou Opičku".

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář