Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 10. 2017

Timing is the Bitch!

"Život je chemie." Tímto citátem v rádiu lákala jakási škola potencionální studenty ke studiu na nějakém cemicko-technologickém oboru. Mají určitě pravdu. Ale mě to připomnělo jiný citát a ten se týkal lidských vztahů. Konkrétně těch milostných. "If you have chemistry, there is missing only one thing. Timing!....But the timing s the bitch!" Robin Scherbatsky (How I met your mother) 

Robin to trefila přesně. Vždyť kolikrát si s někým rozumíte a selže to na něčem čemu se říká čas. Načasování. Vhodná doba. Čas.. z hlediska historie vesmíru, něco jako rok lidského života nehraje žádnou roli. A přesto se může v jedné sekundě změnit chod celého vesmíru. Tak proč ten čas tak strašně jde proti nám? Máme pocit, že nestíháme, že nemáme na všechno dostatek času. Což je nesmysl, neboť čas je nekonečný. Bude běžet dál a dál...i když tu nebudem. Pak tedy nezáleží na tom, jestli jsme stihli to nádobí umýt dnes, a nebo zítra. Jeslti je ná 15 nebo 49. Vždyť věk je jen číslo. Stejně tak jako počet hodin. Další filozofickou otázkou by bylo, zda čas vůbec existuje, ale do toho se tady pouštět nebudu.

Měla jsem možnost potkat lidi, kteří měli na všechno dost času a přitom nic nestíhali. Pak lidi, kteří svůj čas vyplnili do poslední minuty efektivně a přitom si neodpočinuli. I takové, kteří žili prakticky mimo čas. Kdo ví, kdo z nich byl na tom nejlépe. A přesto si na čas sem tam posteskne každý. Ať už na budoucí, minulý nebo přítomný. Můj problém pokud jde o vztahy a čas je zřejmý. Většinou jsem v jiném čase. Buď napřed a nebo pozadu. Buď jsem nebyla na něco připravená a nebo byla připravená a ten druhý ne. Prostě to načasování se nějak ne a ne trefit. A tohle řeší mnoho lidí. Snaží se sladit svoje časy a vnitřní hodiny. A pak se trápí, když nevědí jak to udělat.

Řešení tohoto problému mám, i když jen pro sebe a dosud nevyzkoušené. Musím přestat soupeřit s časem. Musím s ním splynout. Bude to šílená výzva, ale na druhou stranu, času mám na to dost :-) Musím se to naučit, abych neměla pocit, že čas je proti mě. Já budu svůj čas. A abych tenhle hodně neurčitý článek ukončila důstojně, zakončím ho opět citátem, který jsem si přečetla nedávno a který přišel přesně v ten správný čas. "Past is the Bullshit, future is Mutherfucker. Live today!"

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář