Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 6. 2017

Projdeme se na trh

Jednou během naší dovolené jsme se s maminkou vydaly pěšky na místní souk neboli trh. Je to tržnice podobná té u nás. Akorát že tam je všeho víc a větší sortiment. Představte si Avion nebo Olympii bez výloh a regálů jak se vměstná na tržiště schované z části plechovými a zčásti plátěnými střechami. Najdete tam všechno od nábytku, přes oblečení, věc do domácnosti až po potraviny. Problém trochu je, se ve změti uliček zorientovat. Ale s mamkou jsme to zvládli úspěšně. Nejzajímavější byla asi miniulička s drůbeží. Na celkem malém prostoru byly naskládány desítky klecí a v nich více či méně opelichaná drůbež. Živá pochopitelně. Pouze dva exempláře byly venku. Jeden obrovský krocan, kterému bylo dle výrazu už všechno jedno a tak klidně stál uvázaný za nohu jedné klece a jedno kuře. To přivázané nebylo. Ubožátko bylo tak odrbané a hubené, že o to už snad nikdo ani nemohl stát, tak nemělo smysl ho držet v kleci. 

Na tržišti je dobré nakupovat obezřetně. Mě a mamce se totiž podařili hned dva turistické kousky. První byl nákup čaje. Tam se totiž prodává sypaný čaj na váhu. 200 gramů čaje je objemnější, než si myslíte! Pokud chcete dva malé sáčky , tak si řekněte o 10 gramů, ať netaháte dvě plné tašky, jako my. Za druhé, nechoďte dovnitř do stánků na čerstvou pomerančovou šťávu. Ona totiž vevnitř stojí více než venku! tímto tomu hnusákovi co zneužil naší nevědomosti přeji, ať se těmi dirhamy zadusí.

Až pojedete z tržiště taxíkem, klidně si povídejte s taxikářem. Ale pak se nedivte, když na kruhovém objezdu pustí volant a začne z přihrádky vytahovat fotky svých dětí, aby vám je hrdě ukázal. 

Výlet na trh je prostě plný zážitků.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář